Beter slapen

Stel je dit voor: het is 17:27 uur. Je hebt honger na een drukke dag op het werk, popelt om naar huis te gaan om je familie te zien, en nu zit je vast in het verkeer. Frustratie slaat toe. Maar je bent eraan gewend, want dit is een dagelijkse gebeurtenis.

Dus je wandelt eindelijk om 18:04 je huis binnen, je 2 jonge kinderen schreeuwen om je aandacht, en ze hebben ook honger. Je stopt wat diepvriesmaaltijden in de magnetron, heel goed wetende dat ze niet gezond zijn, maar ook wetende dat je gewoon geen tijd hebt om na te denken, laat staan ​​koken. Na een snel diner bestaande uit Salisbury Steak is je dag nog niet eens voorbij.

Nu is het tijd om de was te doen, te lezen met de kinderen en natuurlijk een dagje werk dat over is van kantoor. Wanneer heb je tijd om te rusten? 's Nachts blijf je tegen jezelf zeggen.

Maar elke avond is het hetzelfde oude verhaal. Je ploft na 1 uur in bed en sluit je ogen. Je geest racet nog steeds van de dag die net voorbij is en de drukke dag die voor je ligt. Dus je woelt en draait, in de hoop dat je op zijn minst een beetje je ogen kunt sluiten voor je wekker om 06:00 uur (een irritant luide wekker die je al 15 jaar hebt).

En de volgende dag begint het weer opnieuw. Je bent moe op je werk, je hebt geen tijd om te eten, je bent gestrest en je komt niet uit de vicieuze cirkel.

Dus wat doe je?

Allereerst: haal diep adem. Je bent waarschijnlijk gestrest als je dit leest.

Om vannacht beter te slapen, doe je het volgende:

1) Pak een notitieboekje en neem vlak voordat je gaat liggen 5 minuten de tijd om vrij te schrijven. Wat je wilt doen is elke gedachte uit het verleden, heden en toekomst uit je hoofd en op papier krijgen waar het veilig is. Dit zal de rommel uit je hoofd halen en je gemakkelijker laten rusten.

2) Koop een nieuwe wekker die je geleidelijk wakker maakt met klassieke muziek. Dit zal absolute wonderen doen voor je ochtendroutine. Wat je wil doen, is de wekker 15-20 minuten eerder laten afgaan dan je normaal gesproken wakker wordt. Het gaat heel stil aan en haalt je langzaam uit je slaap.

3) Voeg een paar zeer gezonde tussendoortjes toe aan je dagelijkse routine. Een van mijn favorieten is een voorverpakte zak met worteltjes. Ze smaken goed, ze zijn goed voor je, en ze nemen geen voorbereidingstijd in beslag. Als je honger hebt op je werk of op weg naar huis, kauw hier dan op. Een andere geweldige snack zijn rauwe amandelen. Gezonder eten werkt verbazingwekkend goed om u te helpen beter te slapen.

Gebruik deze 3 eenvoudige tips om vanavond beter te slapen.

© Vi & Dora Informative Website. All Rights Reserved.