Stedentrip Barcelona

Barcelona is een van die steden die je keer op keer kunt bezoeken. De fantastische locatie, binnen het bereik van enkele van de mooiste kusten van Spanje, samen met zijn geschiedenis, architectuur en enorme culturele programma maken het tot een van Europa's meest populaire stadsbestemmingen.

Dus, hoe kun je maximaal profiteren van cultuur als je Barcelona bezoekt? Hier zijn slechts een paar suggesties:

1. Het Picasso-museum
Barcelona is overspoeld met musea, zowel openbaar als privé, en het Picasso Museum is een must-see op elke toeristische route. Picasso volgde een opleiding in Barcelona en daarom toont het museum een ​​uitgebreide selectie van het werk dat hij maakte tijdens zijn studie in de stad. Het is een belangrijke collectie die zijn technische vaardigheden en zijn groei als kunstenaar laat zien. Daarnaast is er een collectie van meer dan 40 keramische stukken, die in de jaren tachtig door Jacqueline Picasso aan het museum werden geschonken. Gehuisvest in prachtige middeleeuwse paleizen, en met klassieke muziekconcerten en de kunstcollectie, mag het Picasso Museum niet worden gemist.

2. De architectuur
Aan het eind van de dag kost het u niets anders dan vermoeide voeten, en u kunt de geschiedenis van Barcelona door de gebouwen bekijken. Bezoek vanaf de Romeinse muren de Gotische wijk, waar de kathedraal, openbare en particuliere gebouwen u allemaal terug in de tijd brengen naar de middeleeuwse periode van de stad. Bekijk modernistische gebouwen die ook werelderfgoed zijn en moderne gebouwen zoals die gebouwd zijn voor de Olympische Spelen van 1992, en je zult in slechts één dag door duizenden jaren Barcelonische geschiedenis zijn gelopen.

3. Festivals
Zoals elke grote stad organiseert Barcelona elk jaar een aantal festivals. Een van de meest populaire en bekendste is het Barcelona Grec Summer Festival, dat een breed scala aan producties en artiesten omvat. Daarnaast geven festivals als het Ciutat Vella Flamenco Festival en het Barcelona Gitaarfestival bezoekers een ware smaak van Spaanse kunst en cultuur.

Er zijn een heleboel andere culturele activiteiten en evenementen om je bezig te houden tijdens je bezoek aan deze geweldige stad - en je zult terug willen komen voor meer

© Vi & Dora Informative Website. All Rights Reserved.