Huismiddeltjes voor muggenbetenDe beste huismiddeltjes voor muggenbeten zijn natuurlijk die die de kleine beestjes in de eerste plaats stoppen. Maar als het daarvoor te laat is, zijn er nog een paar dingen die je kunt proberen.

Een muggenbeet is niet zoals de angel van een wesp of bij, die een injectie van gif is. Muggen willen gewoon een beetje van je bloed proeven. Maar om het stollen te stoppen zodat ze het gemakkelijk kunnen drinken, zetten ze ook een eiwit af dat bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaakt.

Het lijkt erop dat sommige mensen constant gebeten worden en anderen nooit een enkele jeuk hebben, maar dit heeft waarschijnlijk niets te maken met of de insecten je leuk vinden. De waarheid is dat sommige mensen niet allergisch worden en dus niet weten dat ze gebeten zijn.

Als je honderd gebeten mensen vraagt wat ze aanbevelen, krijg je misschien honderd verschillende antwoorden. Hier zijn enkele van de meest populaire ideeën.

IJs: breng een ijsblokje aan om de ontsteking te verminderen en het gebied tijdelijk te verdoven. IJs beperkt ook de bloedstroom, wat de allergische reactie kan verminderen. De beet zal later waarschijnlijk weer jeuken, maar misschien ben je tegen die tijd met iets anders bezig en merk je het niet.

Roll-on anti-transpirant: de meeste commerciële anti-transpiranten bevatten vaatvernauwende stoffen die, net als ijs, de bloedtoevoer naar het gebied beperken. Bovendien kan het aluminium in de anti-transpirant de beet helpen genezen. Niet gebruiken als de beet zwaar bekrast is.

Vingernagels: druk met een vingernagel op de beet, zodat de nagel ingraaft en een teken achterlaat. Doe dan hetzelfde onder een andere hoek om een ​​kruis te vormen. Dit zou de jeuk tijdelijk moeten stoppen.

Tandpasta: sommige mensen raden aan om tandpasta over de beet te smeren. Het fluoride zou de allergische reactie verminderen. Als je wanhopig bent, probeer het dan eens!

Krabben: het is aangetoond dat als u zo ver gaat dat u de beet opent en laat bloeden, een deel van het allergeen door de bloedstroom naar buiten kan worden geperst. De beet kan echter geïnfecteerd raken, dus dit is niet aan te raden. Als het per ongeluk gebeurt, breng dan een antisepticum aan.

Het goede nieuws is dat de jeuk door beten slechts tussen de 24 en 48 uur aanhoudt. Bedek jezelf dan met insectenwerend middel of houd die muggen buiten met gaas om te voorkomen dat je de volgende keer wordt gebeten.

Je kunt ook op zoek gaan naar een anti-jeukcrème die kamfer bevat, en deze bij je houden als je het risico loopt gebeten te worden. Kamfer kan de jeuk stoppen en als het vroeg genoeg wordt aangebracht, kan het zelfs de vorming van een jeukende bult voorkomen. Dit maakt kamfer een van de beste huismiddeltjes voor muggenbeten, maar je moet wat van tevoren kopen.

© Vi & Dora Informative Website. All Rights Reserved.