Introductie in Lacrosse

Iedereen die het het wel eens gezien heeft, stond er versteld van en vond het er leuk uitzien. Lacrosse is een teamsport die een hoog tempo en een snel oordeel vereist. Elk team bestaat uit 10-12 spelers (10 mannen of 12 vrouwen) die stokken gebruiken om een rubberen bal te besturen. Het doel van Lacrosse is om te scoren door de rubberen bal in het doel van de tegenstander te leiden.

Lacrosse is enorm populair in Noord-Amerika, waar het de oudst bekende sport is en nog steeds een van de snelst groeiende is. Iedereen, van kinderen tot middelbare school, universiteit en professionele Lacrosse-atleten, is continu aan het spelen. Lacrosse wordt alom aanbeden in de Verenigde Staten en de noordoostelijke regio, maar wordt misschien wel het meest geëerd als de nationale zomersport van Canada. Fans in het westen van de Verenigde Staten hoeven zich echter geen zorgen te maken, aangezien de sport gestaag op weg is naar een toenemende populariteit in Colorado, Californië en Oregon. Zelfs de zonnestaat in het zuidoosten van de Verenigde Staten slaat aan, samen met andere zuidelijke staten zoals Tennessee en Texas.

Lacrosse wordt gespeeld op een wedstrijdveld van gras of kunstgras. De Lacrosse-wedstrijden voor zowel heren als dames zijn vrijwel hetzelfde, met als belangrijkste verschil de vereiste beschermende kleding. Vrouwelijke deelnemers hoeven alleen oogbescherming te dragen, terwijl herenatleten beschermende hoofddeksels, schouderuitrusting en beschermende handkleding moeten dragen.

De sport van Lacrosse is oorspronkelijk uitgevonden door Noord-Amerikanen. Oorspronkelijk ontworpen als een zeer intense, fysieke sport, gebruikten spelers hun gesaldeerde sticks om contact te maken met hun tegenstanders en vervolgens de weg vrij te maken voor hen om een ​​doelpunt te maken. In hun vroegste dagen duurden Lacrosse-spellen vaak meerdere dagen. Omdat de sport zo fysiek was en het contact tussen spelers aanmoedigde, raakten sommige deelnemers in de beginjaren ernstig geblesseerd. Contact is echter niet meer toegestaan ​​in Lacrosse zoals we dat nu kennen. Het doel van het spel is om de rubberen bal naar de overwinning te leiden en te leiden zonder de spelers van het andere team te schaden of pijn te doen.

Personen die meer willen weten over Lacrosse, geïnteresseerd zijn om deel te nemen of gewoon op de hoogte willen blijven van het laatste nieuws, gebeurtenissen en live-evenementen, kunnen lacrosse.org bezoeken. Daarnaast kunnen websitebezoekers aanvullende historische feiten, spelersprofielen en informatie over contact opnemen met de organisatie lezen. Er worden regelmatig kleurenfoto's, persberichten en andere gerelateerde verhalen geplaatst.

© Vi & Dora Informative Website. All Rights Reserved.