Vijf voordelen van het mediterrane dieet

Het mediterrane dieet bestaat al eeuwen, maar als u niet in landen woont waar dit dieet veel voorkomt, zoals Griekenland of Italië, realiseert u zich misschien niet de vele voordelen van het eten van gezond voedsel in "mediterrane" stijl. Volgens studies stimuleert het mediterrane dieet een gezond gewichtsverlies en helpt het de risico's op veel levensbedreigende ziekten te verminderen. Hieronder staan ​​vijf van de belangrijkste voordelen van het volgen van dit dieet.

1. Snel gewichtsverlies
Een van de belangrijkste voordelen van het mediterrane dieet is snel gewichtsverlies. Dit komt niet door de resultaten van een dieetpil of een crashdieet, maar door gezond, portiegecontroleerd eten. De mate van gewichtsverlies zal variëren, maar sommigen hebben gemeld dat ze gemiddeld 10 pond per maand verliezen. Bij het volgen van het mediterrane dieet worden vaak heerlijke dieetrecepten gegeven die het proces van gewichtsverlies helpen versnellen zonder u de broodnodige vitamines en voedingsstoffen te ontnemen. Alleen afvallen kan veel gezondheidsvoordelen bieden.

2. Goede hartgezondheid
De heerlijke dieetrecepten die worden verstrekt tijdens het volgen van een mediterraan dieet zijn allemaal ontworpen om een ​​goede gezondheid van het hart te bevorderen. Het mediterrane dieet bestaat uit gezonde doses olijfolie, groenten en fruit en vette vis. Bij sommige deelnemers wordt bij de maaltijden een matige hoeveelheid wijn gedronken. Al deze helpen het cholesterol te verlagen en de bloedtoevoer naar het hart op een normaal niveau te houden, waardoor het risico op hartaandoeningen enorm wordt verminderd.

3. Lagere risico's op kanker
Het hebben van te veel gifstoffen in het lichaam kan sommige vormen van kanker veroorzaken, zoals borstkanker. Het eten van de soorten gezond voedsel die in het mediterrane dieet worden gepromoot, zoals fruit en groenten, zal de hoeveelheid gifstoffen in het lichaam verlagen, omdat deze voedingsmiddelen natuurlijke antioxidanten zijn.

4. Voorkom galstenen
Degenen die het slachtoffer zijn geworden van galstenen beseffen hoe pijnlijk ze kunnen zijn. Met ongeveer 30.000 mensen die per jaar in het ziekenhuis worden opgenomen met galstenen, worden er veel onderzoeken uitgevoerd om een ​​oorzaak en genezing te helpen vinden. Het mediterrane dieet is rijk aan noten, plantaardige olie en vis. Hoewel galstenen niet altijd dieetgerelateerd zijn, kan het consumeren van deze voedingsmiddelen volgens recente studies het risico op galstenen helpen verminderen of ze voor sommigen helemaal elimineren.

5. Lagere bloeddruk
De gezonde voedingsmiddelen in een mediterraan dieet kunnen ook werken om de bloeddruk te verlagen en te reguleren. Het cholesterolgehalte in het bloed kan weer normaal worden als u minder vet voedsel en zout eet, en meer gezonde vitamines en mineralen. Kookprocedures op een mediterraan dieet omvatten meestal braden of grillen in plaats van frituren, zodat er tijdens de bereiding meer voedingsstoffen in het voedsel worden vastgehouden en er veel minder vet wordt verbruikt.

Dit zijn slechts enkele van de voordelen. Het mediterrane dieet biedt ook veel andere voordelen, zoals het verminderen van het risico op bloedstolling, diabetes, metabool syndroom en andere levensbedreigende ziekten. Beroof jezelf niet. Begin vandaag nog met het eten van heerlijke dieetrecepten op het mediterrane dieet voor gezond gewichtsverlies.

© Vi & Dora Informative Website. All Rights Reserved.