Ascendant berekenen

Technisch gesproken weerspiegelt je rijzende teken, of ascendant, het sterrenbeeld dat opsteeg aan de oostelijke horizon op het moment dat je voor het eerst in deze wereld ademhaalde. Dit is de reden waarom een exacte geboortetijd zo essentieel is bij Ascendant berekenen. Gelegen op de cusp van het eerste huis van uw horoscoop kan het rijzende teken een invloed uitoefenen die bijna net zo krachtig is als je zon- en maantekens.

Als je je zonneteken zou zien als je ziel -- je innerlijke persoonlijkheid en potentieel -- en je maanteken als je hart -- je emotionele kern -- dan zou je kunnen zeggen dat je rijzende teken je fysieke zelf of het gezicht is dat je aan de wereld laat zien. Hoewel uw zonneteken bijvoorbeeld Stier is, zou uw rijzende teken heel goed Tweelingen kunnen zijn. Terwijl je je ontspannen voelt, zullen anderen je meestal zien als een bal van nerveuze energie en cerebrale humor.

Soms kan je rijzende teken als een masker fungeren en een aspect van je innerlijke zelf verbergen dat je niet wilt onthullen. Je Ascendant-teken beschrijft je temperament, je uiterlijke manieren en gedrag, de persoonlijkheid die je in het openbaar tentoonstelt. Het is het deel van jezelf dat je het meest bereid bent te laten zien door andere mensen in informele, onpersoonlijke situaties. Veranderingen hier zullen verklaren waarom zelfs mensen die op dezelfde dag als jij geboren zijn, zeer verschillende persoonlijkheden, verschillende sterke punten en interesses en verschillende levenservaringen zullen hebben.

De Ascendant wordt ook wel het rijzende teken van de horoscoop van een persoon genoemd. Astrologen gebruiken de twee termen door elkaar. Het is letterlijk het teken dat opkwam aan de oostelijke horizon van de hemel op het moment dat je werd geboren op de plaats waar je werd geboren. Daarom is het essentieel om zowel een geboorteplaats als een geboortetijd te hebben om een volledig geldige geboortehoroscoop te kunnen vervaardigen.

© Vi & Dora Informative Website. All Rights Reserved.