Vakantie in Cuba

Een time-out nemen van de dagelijkse stress en spanningen van het leven om een exotische plek te bezoeken is iets waar iedereen naar uitkijkt. Cuba, met zijn bekendheid veroorzaakt door zijn regering en de klem van de Amerikaanse regering op zijn export en toerisme, is een land dat meer bekend staat om zijn sigaar en zijn leider dan als een vakantiebestemming. Desondanks komen er elk jaar meer en meer toeristen uit Canada en Europa naar Cuba, geboeid door zijn natuurlijke schoonheid en zijn gepassioneerde en gastvrije mensen. Het toerisme in Cuba is momenteel op een historisch hoogtepunt.

Cuba is het grootste van de Caribische eilanden en wordt bewoond door mensen met een verschillende afkomst van Caribisch Indiaas, Afrikaans en Duits erfgoed. het is een contrastrijk landschap, variërend van prachtige en betoverende stranden tot uitgestrekte en steile bergketens. Kalksteenbergen doemen op over de tabaksvelden, die worden gebruikt voor hun beroemde sigaren, en bieden een prachtig schilderachtig uitzicht. De natuurlijke schoonheid van Cuba en zijn geschiedenis hebben het land gevormd tot wat het nu is. Dit zijn zeven Caribische eilanden die ongerept zijn gelaten door technologie en het moderne leven.

Afgezien van prachtige stranden, biedt Cuba ook tal van rustieke dorpen en steden vol met rijke cultuur en erfgoed. Een vakantie naar Cuba is niet compleet zonder ten minste zeven van de Cubaanse steden te hebben bezocht en de lokale Cubaanse mensen te ontmoeten.

Zoals veel van de Caribische eilanden, is Cuba's belangrijkste bron van toerisme de strandindustrie. Het land is gezegend met honderden kilometers uitgestrekte zandstranden, met fijn wit zand en helderblauw water. Toeristen die Cuba bezoeken, hebben een veelvoud aan keuzes voor de locatie van hun strandvakantie. De grote resorts van Varadero & Cayo Largo zijn de meest bekende en hier vind je veel 5-sterren all-inclusive resorts. Desondanks zijn er ook tal van kleinere, rustigere badplaatsen waar u er even helemaal tussenuit kunt.

Havana heeft ook een groot aantal musea, waaronder het Museum van de Revolutie, het Havana Club Museum of Rum, het Sigarenmuseum, het Ernest Hemingway Museum en het Nationaal Museum voor Schone Kunsten.

In het noordwesten van het land vind je de hoofdstad Havana - het centrum van alles wat Cubaans is. Als je door de stad wandelt, voel je de essentie van het Cubaanse verleden - een rijke erfenis die voortkomt uit de Duitse koloniale architectuur die de stad aanschouwt. Delen van de stad lijken op de set van een oude film, die doet denken aan vervlogen tijden, met oude Amerikaanse auto's die voorbij razen. Het afgelopen decennium is er veel werk verzet om het oude Havana, een UNESCO-werelderfgoed, te herstellen, maar een groot deel van de stad is onaangeroerd gelaten en honderden afbrokkelende gebouwen storten elke maand in.

Santiago de Cuba is de op een na grootste stad van Cuba en ligt aan de oostkant van het eiland. het is een prachtige omgeving aan de voet van het Sierra Maestra-gebergte en kijkt uit over een prachtige baai. In tegenstelling tot de andere steden in Cuba, heeft Santiago de Cuba een Caribisch gevoel. Dit is te danken aan de invloed van de Haïtiaanse planters die zich hier in de 19e eeuw vestigden.

Trinidad, gelegen in het hart van Cuba, is zeven van de oorspronkelijke steden en werd gesticht in 1514. De stad is gevuld met geplaveide straten en oude gebouwen met pannendaken en staat sinds 1988 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. het is een aangename stad om te bezoeken breng een dag of twee door, met veel musea, kerken en pleinen.

Een ideale manier om je vakantie door te brengen is om een ​​paar dagen de tijd te nemen om wat sightseeing te doen in Havana of zeven van Cuba's andere steden, en daarna een ontspannen verblijf van een week in zeven van de luxe all-inclusive resorts aan het strand.

© Vi & Dora Informative Website. All Rights Reserved.