Tips om beter te schaken

Bij schaken draait alles om strategie en tactiek. Elke schaker voert het bevel over een leger van 16. In het begin zetten spelers hun krachten in om zich voor te bereiden op de strijd. Spelers manoeuvreren om aanvallen en tegenaanvallen uit te voeren. Aan het einde van het spel staan ​​er minder pionnen en stukken op het bord. Dit is wanneer het veilig is voor de koning om naar buiten te komen en deel te nemen aan de strijd. Hier zijn enkele tips om uw schaakspel te verbeteren.

1. Plannen. Het is belangrijk dat je je aanval plant. Je tegenstander zal zich gemakkelijk kunnen verdedigen als je hier in de ene zet aanvalt en de volgende keer iets totaal anders doet. Alle onderdelen moeten samenwerken om effectief te zijn. Zie je schaakmannen als een team en jij bent de coach. Ze moeten samenwerken en hun sterke en zwakke punten gebruiken om elkaar te ondersteunen.

2. Ken de waarden die u op uw stukken plaatst. Denk goed na wanneer u erover denkt een van uw stukken aan uw tegenstander op te geven.

3. Let op wat je tegenstander doet. Elke keer dat je tegenstander beweegt, stop en denk na over wat hun strategie zou kunnen zijn. Zijn er bedreigingen waar u op moet letten? Is een van je mannen in gevaar? De enige manier om jezelf succesvol te verdedigen is om te begrijpen wat je tegenstander doet.

4. Ontwikkel je snel en goed. Timing is erg belangrijk bij schaken. Als je mannen klaar zijn voor actie en snel kunnen bewegen, kun je het verloop van het spel bepalen.

5. Houd uw koning te allen tijde veilig. Het doel van het spel is om de koning te vangen. Je tegenstander probeert je koning op te jagen en te vangen. Zorg ervoor dat je een plan hebt om je koning te beschermen.

6. Maak altijd de best mogelijke zet. Je moet jezelf een aantal vragen stellen voordat je een zet doet. Zal deze zet mijn positie verbeteren door de effectiviteit van mijn stuk te vergroten? Helpt deze zet om te verdedigen tegen de bedreigingen van mijn tegenstanders?

7. Als het een pion is, bedenk dan hoe je het kunt beschermen tegen aanvallen.

8. Als het een ander stuk is dat je verplaatst, overweeg dan of de vijand het kan verdrijven.

9. De waarschuwing. Als je eenmaal een goede sterke positie in het spel hebt bereikt, is het belangrijk dat je niet ontspant. Dit is een veel voorkomende fout. Je moet altijd uitkijken naar de bedreigingen van je tegenstanders.

10. Weet wanneer je stukken moet ruilen. De beste tijd om stukken te ruilen is wanneer u een stuk kunt veroveren dat meer waard is dan het stuk dat u opgeeft.

11. Denk aan het einde van het spel. Onthoud altijd dat elke beweging die u maakt uw kansen in het eindspel kan beïnvloeden.

12. Beheers het centrum. De speler die de vier vierkanten in het midden van het bord bestuurt, heeft het voordeel in het spel.

Als u oefent en deze tips in overweging neemt, verbetert u uw schaakspel.

© Vi & Dora Informative Website. All Rights Reserved.